E-mail
Köszöntünk a Játsszunk Együtt Baráti Egyesület honlapján!

Egyesületünk 1999 tavaszán kezdte meg munkáját. Foglalkozásainkat hagyományos népi ünnepeink köré építjük. Nagy hangsúlyt kap a már-már elfeledett népi játékok újratanítása is. Minden alkalommal készítünk ajándék- vagy használati tárgyakat, s ezek elkészítése során a népi kismesterségek közül is bemutatunk néhányat. Rendezvényeinken a részvétel díjtalan. A felhasznált eszközök beszerzését pályázatokból és a helyi vállalkozók támogatásával tudjuk megvalósítani.
Játszóházakat a szabadban is tartunk, ahol ügyességi versenyeket, kirándulásokat rendezünk.
Fontosnak tartjuk a környezetvédelem népszerűsítését.
A Zsámbéki Szombatok gyermekelőadásai után hagyományőrző foglalkozásokat szoktunk tartani, melyekre alkalmanként vendégeket is hívtunk, például szalmafonó, csuhészobrász, keramikus és bőrdíszműves mestereket.
Szeretnénk minden gyermek és felnőtt számára kelllemes, közös élményeket nyújtani. Több nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyermek is ellátogat hozzánk, jelenlétük arra bíztat bennüket, hogy érdemes újabb és újabb programokat kitalálni, s azokat megvalósítani.
A játszóházak lehetővé teszik új barátságok születését, s egymás alaposabb megismerését. Segíteni szeretnénk azoknak a családoknak a beilleszkedését is, akik csak néhány éve költöztek Zsámbékra.
Játszóházi programjaink
Képgalléria Játszóházi programjainkról

 

Legutóbbi foglalkozásunk:
Agyagból készítettünk medálokat, lenyomatokat és különböző figurákat. A formázáshoz az enyhén vizes kezünkön kívül többféle eszközt is felhasználtunk, mint hurkapálcikát, szöget, derelyevágót, fokhagyma-prést. Ez utóbbinak volt a legnagyobb sikere, mivel a gyerekek fantáziáját beindította az a kukachalmaz, amit ezzel nyomtak ki az agyagból. De fantáziából egyébként sem volt hiány, amint azt a következő képekből láthatod.
Korábbi foglalkozásaink:
Szalvétatechnika
Batikolás viasszal
Bőrdíszek készítése
Tojásfestés
Nemezkészítés
Fonás-szövés
Sárkánykészítés
Bio, környezetbarát életmód
Biotippek
Hasznos ötletek a bio és környezetkímélő életmódhoz