E-mail
Köszöntünk a Játsszunk Együtt Baráti Egyesület honlapján!

Egyesületünk 1999 tavaszán kezdte meg munkáját. Foglalkozásainkat hagyományos népi ünnepeink köré építjük. Nagy hangsúlyt kap a már-már elfeledett népi játékok újratanítása is. Minden alkalommal készítünk ajándék- vagy használati tárgyakat, s ezek elkészítése során a népi kismesterségek közül is bemutatunk néhányat. Rendezvényeinken a részvétel díjtalan. A felhasznált eszközök beszerzését pályázatokból és a helyi vállalkozók támogatásával tudjuk megvalósítani.
Játszóházakat a szabadban is tartunk, ahol ügyességi versenyeket, kirándulásokat rendezünk.
Fontosnak tartjuk a környezetvédelem népszerűsítését.
A Zsámbéki Szombatok gyermekelőadásai után hagyományőrző foglalkozásokat szoktunk tartani, melyekre alkalmanként vendégeket is hívtunk, például szalmafonó, csuhészobrász, keramikus és bőrdíszműves mestereket.
Szeretnénk minden gyermek és felnőtt számára kelllemes, közös élményeket nyújtani. Több nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyermek is ellátogat hozzánk, jelenlétük arra bíztat bennüket, hogy érdemes újabb és újabb programokat kitalálni, s azokat megvalósítani.
A játszóházak lehetővé teszik új barátságok születését, s egymás alaposabb megismerését. Segíteni szeretnénk azoknak a családoknak a beilleszkedését is, akik csak néhány éve költöztek Zsámbékra.
Játszóházi programjaink
Képgalléria Játszóházi programjainkról

 

Legutóbbi foglalkozásunk:
Vendégeink bőrdíszművesek mutatták be nekünk, hogyan készítsünk bőrből egyszerű, de mutatós karkötőket. Minthogy a bőr megmunkálásához nagyobb kézügyesség és veszélyesebb szerszámok szükségeltettek, a kisebb gyerekek só-liszt gyurmából gyártottak anyák napjára meglepetéseket, míg a nagyobbak tűvel, árral, fogóval, lyukasztóval dolgoztak.
Gyere ügyeskedj Velünk!

Hármasfonatú karkötő elkészítéséhez egy kb. 40 cm hosszúságú bőrcsíkra és némi kézügyességre lesz szükséged.

A hímzett karkötőknél a bőr átlyukasztásának legjobb eszköze az ár. Szöggel és kalapáccsal helyettesítheted otthon az árt.
Korábbi foglalkozásaink:
Szalvétatechnika
Batikolás viasszal
Agyagozás
Tojásfestés
Nemezkészítés
Fonás-szövés
Sárkánykészítés
Bio, környezetbarát életmód
Biotippek
Hasznos ötletek a bio és környezetkímélő életmódhoz