E-mail
Köszöntünk a Játsszunk Együtt Baráti Egyesület honlapján!

Egyesületünk 1999 tavaszán kezdte meg munkáját. Foglalkozásainkat hagyományos népi ünnepeink köré építjük. Nagy hangsúlyt kap a már-már elfeledett népi játékok újratanítása is. Minden alkalommal készítünk ajándék- vagy használati tárgyakat, s ezek elkészítése során a népi kismesterségek közül is bemutatunk néhányat. Rendezvényeinken a részvétel díjtalan. A felhasznált eszközök beszerzését pályázatokból és a helyi vállalkozók támogatásával tudjuk megvalósítani.
Játszóházakat a szabadban is tartunk, ahol ügyességi versenyeket, kirándulásokat rendezünk.
Fontosnak tartjuk a környezetvédelem népszerűsítését.
A Zsámbéki Szombatok gyermekelőadásai után hagyományőrző foglalkozásokat szoktunk tartani, melyekre alkalmanként vendégeket is hívtunk, például szalmafonó, csuhészobrász, keramikus és bőrdíszműves mestereket.
Szeretnénk minden gyermek és felnőtt számára kelllemes, közös élményeket nyújtani. Több nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyermek is ellátogat hozzánk, jelenlétük arra bíztat bennüket, hogy érdemes újabb és újabb programokat kitalálni, s azokat megvalósítani.
A játszóházak lehetővé teszik új barátságok születését, s egymás alaposabb megismerését. Segíteni szeretnénk azoknak a családoknak a beilleszkedését is, akik csak néhány éve költöztek Zsámbékra.
Játszóházi programjaink
Képgalléria Játszóházi programjainkról

 

Korábbi foglalkozásaink:

Mézeskalács készítése
Szalvétatechnika
Batikolás viasszal
Bőrdíszek készítése
Agyagozás
Tojásfestés
Nemezkészítés
Fonás-szövés
Sárkánykészítés
ÚJ témáink !

A Játszóház kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekekkel minél jobban megismertesse természeti környezetüket, a gyógynövényeket, és a bioéletmód lehetőségeit is. Foglalkozásainkat ezen új témákkal kívánjuk bővíteni. A legelső gyógynövényes "tudásunkat" a csalánról szeptember 23-án, az első Pálos Ünnepségen szereztük be.

A csalán
Bio, környezetbarát életmód
Biotippek
Hasznos ötletek a bio és környezetkímélő életmódhoz