E-mail
Köszöntünk a Játsszunk Együtt Baráti Egyesület honlapján!

Egyesületünk 1999 tavaszán kezdte meg munkáját. Foglalkozásainkat hagyományos népi ünnepeink köré építjük. Nagy hangsúlyt kap a már-már elfeledett népi játékok újratanítása is. Minden alkalommal készítünk ajándék- vagy használati tárgyakat, s ezek elkészítése során a népi kismesterségek közül is bemutatunk néhányat. Rendezvényeinken a részvétel díjtalan. A felhasznált eszközök beszerzését pályázatokból és a helyi vállalkozók támogatásával tudjuk megvalósítani.
Játszóházakat a szabadban is tartunk, ahol ügyességi versenyeket, kirándulásokat rendezünk.
Fontosnak tartjuk a környezetvédelem népszerűsítését.
A Zsámbéki Szombatok gyermekelőadásai után hagyományőrző foglalkozásokat szoktunk tartani, melyekre alkalmanként vendégeket is hívtunk, például szalmafonó, csuhészobrász, keramikus és bőrdíszműves mestereket.
Szeretnénk minden gyermek és felnőtt számára kelllemes, közös élményeket nyújtani. Több nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyermek is ellátogat hozzánk, jelenlétük arra bíztat bennüket, hogy érdemes újabb és újabb programokat kitalálni, s azokat megvalósítani.
A játszóházak lehetővé teszik új barátságok születését, s egymás alaposabb megismerését. Segíteni szeretnénk azoknak a családoknak a beilleszkedését is, akik csak néhány éve költöztek Zsámbékra.
Játszóházi programjaink
Képgalléria Játszóházi programjainkról

 

Szalvétatechnika:
A következőkben egy nagyon egyszerű technikával ismertetünk meg Titeket. Kis kézügyességgel szép képeket, vagy egyedi virágcserepeket készíthettek. Kitűnő lehetőséget nyújt ajándékok készítésére is.
Gyere ügyeskedj Velünk! Neked is sikerülni fog. Szükséged lesz ragasztólakkra, szalvétára, gipszből kiöntött képkeretre vagy mázatlan virágcserépre, festékre, ami lehet általános hobbyfesték vagy temperafesték és ecsetre.
Kivágjuk a szalvétából azt a részt, amit felragasztunk a gipszkeretre, vagy cserépre. A kivágott szalvéta mérete alapján ecsettel bekenjük ragasztólakkal a keretet. A cserepet pedig ott, ahol szeretnénk díszíteni a szalvétával. Majd ráhelyezzük a szalvétát a ragasztott felületre és most a szalvétát kenjük be. A szalvéta összegyűrődhet, de az ecsettel ügyesen ki lehet simítani a gyűrődéseket. Nem baj ha nem sikerül teljesen simára elkenni a szalvétát. Így olyan lesz, mintha olajfestékkel készült volna a kép. Végül a szalvétához illő festékkel befestjük a keretet.
Korábbi foglalkozásaink:
Agyagozás
Batikolás viasszal
Bőrdíszek készítése
Tojásfestés
Nemezkészítés
Fonás-szövés
Sárkánykészítés
Bio, környezetbarát életmód
Biotippek
Hasznos ötletek a bio és környezetkímélő életmódhoz